Niinhän se olikin kuin aavistelin: "neito" Marian jäi Robin Hoodissa kuitenkin paljolti perinteiseksi naiskuvaksi. Hän oli jokseenkin miesten armoilla, eikä kertaakaan pannut kunnolla hanttiin. Nottinghamin seriffi (Matti Salminen) painosti häntä menemään naimisiin kanssaan päästäkseen hänen sänkyynsä, ja Guy of Gisborne (Jyrki Anttila?) kuppasi hänen rahansa muka pelastaakseen tyrmään teljetyn pikku-Rikhardin. Eipä ihme, että Marian rakastui romanttisesti henkipatto-Robiniin, koska oli näkevinään tämän silmissä murheen kosketuksen. Sittemmin he varmaankin perustivat onnellisen uusperheen, koska kumpikin oli menettänyt entiset läheisensä seriffin toimien takia. Lopulta Marian oli kuin kuka tahansa perinteinen äiti, valmis uhraamaan oman onnensa lapsensa tähden.

Mutta mitä on tapahtunut Marianin roolin laulaneelle Mari Palolle! Muistan hänet muutaman vuoden takaisesta Taikahuilusta, eikä hänen silloinen esiintymisensä vakuuttanut. "Näet tässä kypsän naisen" Marian lauloi, ja varmaan niin onkin, Palo on saanut ikää ja kokemusta, ja hänen näyttämötyöskentelynsä on parantunut, erityisesti näyttelemisen osalta.

Pidin kovasti Robinin ensimmäisestä laulusta (pitääkö sitä nimittää aariaksi vain koska se on osa oopperaa?) "Metsässä sielu rauhoittuu, kun korvaan kuiskii tammipuu". Ville Rusasen olemus muistutti välähdyksittäin nuorta Jorma Hynnistä, vaikka ääni ei toki ole samaa luokkaa. Oli hyvä nähdä Taikahuilun hullunhauskan Papagenon vakavampi puoli.

Ainoan miinuksen tv-taltioinnista annan Ylelle - lopputekstit rullasivat niin nopeasti, ettei niitä ehtinyt kunnolla lukea (varsinkin kun kirjasinlaji oli vanhakantaista). Olisi ollut hyödyllistä saada tietää muidenkin laulajien kuin pääosan esittäjien nimet.