Pätkän aikaa on taas ollut kiva olla suomalainen köyhä veronmaksaja, kun edes osa rötöstelevistä herroista on saatu kiinni ja tuomiolle. Toisaalta taas suututtaa ihan hirveästi, sillä tämä vaalirahakohu on vain jäävuoren huippu, tuntuu että kaikki kynnelle kykenevät käyttävät asemaansa ja omankädenoikeuttaan aina kun mahdollista. Aivan kuin paremmin toimeen tulevilla olisi jokin myötäsyntyinen oikeus katsoa vain ja ainoastaan omaa etuaan ja käyttää kaikki puolivillaiset keinot ahneutensa tyydyttämiseksi. Oikeus voitti kuitenkin. Voin melkein kuulla, miten Veikko Vennamo myhäilee pilvenreunalla, häneltähän tuo rötösherrat kiinni -lausahdus on peräisin.

Nyt kun joku vielä järjestäisi Nalle Wahlrosille pikakurssin EU:n toiminnasta ja periaatteista, joista hänellä ei kuulemma ole oikein mitään hajuakaan. Kuten ei monesta muustakaan tavallisen kansan elämään vaikuttavasta asiasta kuten esimerkiksi työttömyydestä tai eläkkeellä olemisesta. Hyvähän hänen on huudella, kun ei tarvitse huolehtia jokapäiväisestä toimeentulostaan. Häpeäisi, mokoma!

Surullista oli lukea aamun lehdestä, millainen kohtalo luonnontieteellistä keskusmuseota ja kasvitieteellisiä puutarhoja saattaa odottaa, kun yliopisto haluaa niistä eroon. Luonnontieteellinen keskusmuseo on aina ollut yksi suosikkikohteistamme, joissa perhe on kesäisin vieraillut. Ei sitä saa sorsia, saatika lakkauttaa! Alma Materista on tullut surkuhupaisan yliopistouudistuksen myötä Paha Äitipuoli, oikea Bitch, joka syö omat lapsensa tai passittaa ne mierontielle helmoistaan. Ja kaikki tämä vain säästöjen takia. Kun museon rahoituksesta ei muutenkaan ole kunnolla huolehdittu, voi hyvinkin olla, että se ajautuu vaikeuksiin ja joutuu sulkemaan ovensa. Se olisi suuri vahinko. Raha ratkaisee taas. 

Suuri joukko opettajiakin jää ilman heinäkuun palkkaansa. MITÄ vielä Suomessa täytyy tapahtua, että kansalaiset lähtevät kaduille suurin joukoin mieltään osoittamaan? Jos olisimme ranskalaisia, olisimme jo ulkona, kaduilla ja aukioilla, muutenkin kuin vain Vappuna.